Tvoříme společně trvalou Evropu

Europa gemeinsam nachhaltig gestalten

Blog

Dne 2. dubna se zúčastnily týmy všech partnerských škol regionálního kola soutěže First Lego League ve Zwickau. Vše podstatné naleznete v přiložené prezentaci.

Dne 1. dubna 2022 se setkali členové kroužků robotiky všech partnerských škol, aby si vyměnili zkoušenosti z přípravy na soutěž, představili své projekty a roboty.

Dne 31.03. proběhlo další online setkání členů divadelních kroužků, kteří v současné době nacvičují hru "Nejlepší pizza". Nejdříve proběhlo seznámení, protože za ZŠ jazyků se účastnili setkání noví žáci. Pro střetnutí byly vytvořeny kvízy v Kahootu se slovní zásobou ke hře "Nejlepší pizza" (viz příloha v PDF). Nakonec skládali onine puzzle.

Kroužek navštěvují děti ze 4. ročníků a tvoří dva týmy: IQ tým a Gravity tým. Děti postavily soutěžní model z Lego kostek a jednoduché roboty ze stavebnice Lego WeDo 2.0, a jednoduché roboty, Učily se programovat. Aby byla náplň kroužku zajímavá, pracují také s robotem Ozobotem, který se programuje pomocí barevných kódu a online aplikace....

Děti se seznámily s tématem nového ročníku First Lege League Challenge, sestavily hrací plochu, stavěly roboty ze stavebnice Lego Mindstorms EV3 a programovaly jednotlivé úkoly pro soutěž. Téma jejich projektu se týká návrhu efektivnějšího způsobu balení zásilek.

Dne 14. září 2021 natáčel filmový štáb SAB naše jazykové aktivity během setkání Sprachkurs, které jsou v části 2:50 až 3:15.

Bohužel se opět nemůžou osobně setkat členové robotických kroužků partnerských škol, a proto se toto setkání konalo online. Týmy FLL Explore a FLL Challenge ukázaly svoje modely a roboty, vyměnily si zkušenosti a shlédly prezentaci německého týmu, které navštívil zásilkovou firmu PPL a Deutsche Post.

Da wir uns leider nicht in den Schulen besuchen können, haben wir ein Onlinetreffen geplant. Die Schüler haben sich gegenseitig kennengelernt, den aktuellen Fortschritt vorgeführt und anpassend zu der Weihnachtszeit euch ein paar Gedichte zum Thema Nikolaus in der Nachbarsprache vorgelesen.

V září se podařilo po dvou letech uskutečnit tradiční čtyřdenní česko-německé setkání tří škol: ZŠ jazyků K. Vary, ZŠ K. Vary 1. máje a německé školy Jenaplanschule z Markersbachu. Náplní setkání, které se konalo v rámci dvouletého projektu Tvoříme společně trvalou Evropu, byly především česko-německé jazykové hry, výtvarné dílny a sportovní...

© 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky